Rețete
Somon cu lime, ienupăr și fenicul
30 min
mediu
4 persoane

Condimente
Ingrediente
- 2 lime
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- ¾ linguriță condimente Mantra " Sare Ienupăr - Fenicul"
- 4 fileuri de somon fara piele
- 6 crengute maghiran proaspat sau cimbru
- Ulei de măsline la nevoie;
Metoda de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 160°C. Răziți mărunt coaja unui lime și puneți-o într-un castron. Adaugăti piper și condimente Mantra „Sare Ienupăr - Fenicul”. Presărați amestecul peste fileurile de somon și puneți-le apăsând strâns într-o tavă mică de copt (o tavă mare de pâine sau o formă de brioșe de 20 cm va funcționa).
- Tăiați limea rămasă în felii subțiri și puneți-le pe pește. Înveliți peștele în crenguțe de cimbru. Turnați ulei de măsline peste pește - veți avea nevoie de cel puțin ½ cană, poate chiar 1 cană. Coaceți peștele până când este complet gătit 15-20 de minute. Fileurile mai subțiri pot dura mai puțin timp - începeți verificarea după 10 minute.
Poftă bună!