Rețete

Somon cu lime, ienupăr și fenicul

30 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 2 lime
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • ¾ linguriță condimente Mantra " Sare Ienupăr - Fenicul"
  • 4 fileuri de somon fara piele
  • 6 crengute maghiran proaspat sau cimbru
  • Ulei de măsline la nevoie;

Metoda de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 160°C. Răziți mărunt coaja unui lime și puneți-o într-un castron. Adaugăti piper și condimente Mantra „Sare Ienupăr - Fenicul”. Presărați amestecul peste fileurile de somon și puneți-le apăsând strâns într-o tavă mică de copt (o tavă mare de pâine sau o formă de brioșe de 20 cm va funcționa).
  2. Tăiați limea rămasă în felii subțiri și puneți-le pe pește. Înveliți peștele în crenguțe de cimbru. Turnați ulei de măsline peste pește - veți avea nevoie de cel puțin ½ cană, poate chiar 1 cană. Coaceți peștele până când este complet gătit 15-20 de minute. Fileurile mai subțiri pot dura mai puțin timp - începeți verificarea după 10 minute.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea