Rețete

Conopida copta cu branza

40 min

simplu

3-4 persoane

Ingrediente

  • 1 cap mare de conopida, taiat buchetele
  • sare si piper negru
  • 20 g unt nesarat
  • 20 g făină alba
  • ¾ linguriță condiment Mantra „Sare Nucșoară – Ienibahar”
  • 250 ml lapte
  • 40 g branza cheddar, rasa fin
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 15 g parmezan sau brânză tare similară, rasă fin

Metoda de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180/200C. Puneți conopida într-un vas rezistent la cuptor și asezonați cu un praf de sare și piper. Coaceți timp de 20 de minute sau până când se înmoaie și începe să se rumenească.
  2. Între timp, pregătiți sosul: topiți untul într-o cratiță, adăugați făina și gătiți 1-2 minute până se rumenesc deschis. Adăugați treptat laptele, amestecând tot timpul până când se omogenizează, apoi fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute, amestecând pe măsură ce se încălzește, până se îngroașă.
  3. Adăugați Condimente Mantra "Sare Nucșoară - Ienibahar". Reduceți focul și adăugați muștar și brânză cheddar. Gustați și adăugați puțină sare sau piper după gust.
  4. Adăugați conopida prăjită în sos și amestecați pentru a se acoperi. Puneti din nou in vasul de copt, presarati cu parmezan si dati la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand branza devine maro aurie si sosul clocoteaza.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea