Rețete
Conopida copta cu branza
40 min
simplu
3-4 persoane

Condimente
Ingrediente
- 1 cap mare de conopida, taiat buchetele
- sare si piper negru
- 20 g unt nesarat
- 20 g făină alba
- ¾ linguriță condiment Mantra „Sare Nucșoară – Ienibahar”
- 250 ml lapte
- 40 g branza cheddar, rasa fin
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 15 g parmezan sau brânză tare similară, rasă fin
Metoda de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180/200C. Puneți conopida într-un vas rezistent la cuptor și asezonați cu un praf de sare și piper. Coaceți timp de 20 de minute sau până când se înmoaie și începe să se rumenească.
- Între timp, pregătiți sosul: topiți untul într-o cratiță, adăugați făina și gătiți 1-2 minute până se rumenesc deschis. Adăugați treptat laptele, amestecând tot timpul până când se omogenizează, apoi fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute, amestecând pe măsură ce se încălzește, până se îngroașă.
- Adăugați Condimente Mantra "Sare Nucșoară - Ienibahar". Reduceți focul și adăugați muștar și brânză cheddar. Gustați și adăugați puțină sare sau piper după gust.
- Adăugați conopida prăjită în sos și amestecați pentru a se acoperi. Puneti din nou in vasul de copt, presarati cu parmezan si dati la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand branza devine maro aurie si sosul clocoteaza.
Poftă bună!