Rețete

Medalioane de vită cu roșii prăjite și sos de ierburi verzi

30

simplu

2 persoane

Ingrediente

  • 400 g Medalioane carne de vită;
  • ¾ lingurita Condimente Mantra "Sare Paprica Afumata si Rozmarin";
  • Piper negru dupa gust;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 300 g rosii cherry;
  • ¾ pahar de vin roșu;
  • ¾ cană bulion de vită;
  • 1 frunză de dafin;
  • 3 linguri crema mascarpone, frisca sau smantana;
  • 4 linguri de ierburi tocate in blender.

Metoda de preparare

  1. Scoateți medalioanele din frigider și aduceți la temperatura camerei.
  2. Ștergeți orice exces de umiditate din carne cu un prosop de hârtie.
  3. Amestecati sarea cu paprica afumată și rozmarin și piper și se îmbracă generos carnea pe ambele părți.
  4. Încingeti tigaia până aproape de fum. Stropiți cu ulei de măsline și prăjiți carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte pana cind se face medie rara.
  5. Scoateți din tigaie și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
  6. Adăugați roșiile tăiate pe jumătate în tigaie și prăjiți, cu partea deschisă în jos, timp de 1 minut la maxim. Scoateți din tigaie.
  7. Acum adăugați bulionul, vinul și foaia de dafin în tigaie și lăsați să fiarba și să reduce timp de 5 minute.
  8. Adăugați crema mascarpone, fierbeți timp de un minut și sunteți gata de servit.
  9. Tăiați carnea și serviți cu o lingură de pastă de ierburi, tocate în blender, roșii și sos.
  10. Poftă bună!

Condimente din toată lumea