Rețete
Medalioane de vită cu roșii prăjite și sos de ierburi verzi
30
simplu
2 persoane
Condimente
Ingrediente
- 400 g Medalioane carne de vită;
- ¾ lingurita Condimente Mantra "Sare Paprica Afumata si Rozmarin";
- Piper negru dupa gust;
- 3 linguri ulei de măsline;
- 300 g rosii cherry;
- ¾ pahar de vin roșu;
- ¾ cană bulion de vită;
- 1 frunză de dafin;
- 3 linguri crema mascarpone, frisca sau smantana;
- 4 linguri de ierburi tocate in blender.
Metoda de preparare
- Scoateți medalioanele din frigider și aduceți la temperatura camerei.
- Ștergeți orice exces de umiditate din carne cu un prosop de hârtie.
- Amestecati sarea cu paprica afumată și rozmarin și piper și se îmbracă generos carnea pe ambele părți.
- Încingeti tigaia până aproape de fum. Stropiți cu ulei de măsline și prăjiți carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte pana cind se face medie rara.
- Scoateți din tigaie și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
- Adăugați roșiile tăiate pe jumătate în tigaie și prăjiți, cu partea deschisă în jos, timp de 1 minut la maxim. Scoateți din tigaie.
- Acum adăugați bulionul, vinul și foaia de dafin în tigaie și lăsați să fiarba și să reduce timp de 5 minute.
- Adăugați crema mascarpone, fierbeți timp de un minut și sunteți gata de servit.
- Tăiați carnea și serviți cu o lingură de pastă de ierburi, tocate în blender, roșii și sos.
- Poftă bună!