Rețete
Supă cu chifteluțe
40 min
simplu
3 persoane

Condimente
Ingrediente
- 400 g de carne tocată (vită+porc)
- 4-5 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- Condiment “Pentru supă” de la AllSpiceWorld
- Ulei vegetal pentru prăjit
- Sare
- Piper
- Ingrediente pentru 2 l de apă
Metoda de preparare
Carnea tocată se pune într-o oală, se presară cu piper și se amestecă bine, apoi se formează bile mici - chiftelele.
Cartofii se spală, se curăță și se taie cubulețe.
Într-o cratiță se toarnă apa, se dă în clocot și se adaugă sarea și cartofii, iară-și se aduce la clocot.
Ceapa se curăță și se toacă.
Morcovul se curăță și se taie cubulețe.
Pe tigaie cu ulei bine încins se prăjește ceapa 2 minute.
Apoi se adaugă morcovul și se mai prăjește amestecând ~4 minute.
În cratița cu cartofi se adaugă legumele prăjite și chifteluțele formate.
Se aduce la clocot și se mai fierbe încă ~5-10 minute.
În 2-3 minute până supa este gata, se adaugă jumătate de lingură de condiment (pentru cratiță mare adaugați o lingură întreagă).
Stingeți focul și lăsați pe 5-10 minute sub capac.