Rețete
Carne de porc în marinată picant, copt în folie
40 min
mediu
3-4 persoane
Condimente
Ingrediente
- Carne de porc – 1,5 kg
- Condimente MANTRA "Pentru prăjirea cărnii" – 1 lingură
- Ulei vegetal - 1 linguriță
- Sarat la gust
- Piper negru măcinat de la Santa Verde – după gust
Metoda de preparare
- Pregătiți marinada. Combinați condimentele ""Pentru prăjirea cărnii"" de la MANTRA și uleiul vegetal, sare și piper negru măcinat după gust.
- Tăiați o bucată de folie de așa dimensiune încât să puteți înveli complet carnea. Dacă folia este subțire, îndoiți-o în două straturi.
- Așezați carnea pe o foaie de folie. Ridicați marginile libere ale foliei și strângeți ușor, fixându-le astfel încât să obțineți o „„formă”” cu laturile înalte.
- Frecați bine carnea pe toate părțile cu marinada.
- Înfășurați cu grijă carnea în folie și lăsați-o timp de 6-8 ore la frigider pentru marinare.
- Porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 200 de grade. Puneti carnea in folie la cuptor si coaceti 50 de minute. Apoi desfaceți folia și coaceți carnea încă 15-20 de minute până se rumenește și este complet fiartă.
- Așezați carnea pe un platou să se odihnească și să se răcească câteva minute.
- Carne de porc in marinata picanta, copta in folie, gata. Tăiați carnea în bucăți porționate și serviți.
- Poftă bună