Rețete
Ratatouille Ușor
45 min
simplu
3-4 persoane
Condimente
Ingrediente
- 1 vinetă mică tăiată cubulețe
- ½ linguriță sare
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi tocat
- 1 ceapă tocată
- 1 dovlecel mare tocat
- 1 ardei gras verde, galben sau portocaliu, tocat
- 2 cani de roșii tăiate cubulețe
- 1 linguriță de busuioc uscat de la ASW
- ¼ linguriță cimbru uscat de la ASW
- 2 lingurite patrunjel uscat de la ASW
- ½ linguriță sare sau mai mult după gust
- ⅛ linguriță de piper negru de la ASW
- Busuioc proaspăt și pătrunjel pentru servire
Metoda de preparare
- Amesticați vinetele cu sare și lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare timp de 15 minute. Clătiți și uscați.
- In ulei de masline gatiti ceapa si usturoiul la foc mediu, 2-3 minute.
- Adaugati vinete și fierbiti până se înmoaie, aproximativ 6-8 minute.
- Amestecati ingredientele rămase și lasati-le la foc mic.
- Gatiti neacoperit 20-30 minute amestecand ocazional pana cand leguma atinge coacerea dorita. (Mai scurt pentru legumele crocante fragede, mai lung pentru legumele mai moi și roșii înăbușite).
- Gustați și condimentați cu sare și piper daca trebuie.
- Presărați busuioc proaspăt și serviți cald.