Rețete
Omletă De La Mere Poulard
20 min
mediu
2 persoane

Condimente
Ingrediente
- 3-4 ouă
- 3-4 linguri de lapte (frișcă)
- jumatate de linguriță de condiment ASW «Pentru omletă»
- 20 g de unt
- Sare
- Verdeață pentru decor
Metoda de preparare
Se separă atent gălbenușile de albinușuri. Amestecăm
gălbenușurile cu laprte (sau frișcă), condiment «Pentru omletă» și sare (după
gust). Într-o tigaie se pune untul la încins, dacă aveți o tigaie antiaderentă,
nu aveți nevoie de ulei. Gălbenușurile se pun în tigaie și se lasă la foc cât
mai mic să se coacă.
Între timp zbatem albușurile cu puțină sare, până obținem o
spumă solidă și se așează deasupra gălbenușilor legate folosind o spatulă
pentru a o nivela. Se lasă în continuare la foc mic pentru încă 7-10 minute
fară capac. Când albușul nu se mai lipește de spatulă autnci omleta este gata.
Omleta se scoate atent pe o farfurie, se taie în jumătate și
se așează una peste alta cu albușurile în interior și se presară cu verdeața
tocată.