Rețete
Vinete "Parmigiano"
40 min
mediu
3-4 persoane
Ingrediente
- Vinetele - 4
- Condiment „Flori de oregano” de la MANTRA - 4 flori
- Condiment „Busuioc” de la Santa Verde - 10g
- Branza strachatella - 400 g
- Parmezan - 200 g
- Ceapa - 2
- Usturoi - 4 catei
- Roșii cherry - 2 crenguțe
- Ulei de măsline - 120 ml
- Pesmet - 60 g
- Unt - 60 g
- Sarat la gust
Metoda de preparare
- Spălați vinetele, faceți câteva înțepături cu un cuțit. Coaceți în cuptor în modul de căldură superioară și inferioară timp de 40 de minute.
- Combinați pesmetul și parmezanul ras.
- Se scot vinetele fierte, se curata de coaja, se presara cu un amestec de pesmet si parmezan. Porniți modul „Grill” și coaceți până se formează crusta de brânză pentru încă 10 minute.
- Pentru sos se toacă mărunt ceapa și usturoiul, cireșele în jumătate, se adaugă busuioc.
- Pune totul intr-o tigaie, adauga masline si unt, prajeste ceapa si usturoi pana se inmoaie. Adăugați cireșele și oregano. Adăugați sare după gust. Se fierbe timp de 5 minute. Adăugați mai multe flori de busuioc și oregano.
- Puneți puțin din sos și vinete pe o farfurie. Deasupra este o strachatella si niste parmezan ras. Întindeți sosul în apropiere.