Rețete
Roșiile Coreene
15 min
simplu
6-7 persoane
Condimente
Ingrediente
- 2 kg roșii
- 2 ardeii grași
- 2 căței de usturoi
- 3-4 ardei iute (verde)
- Pătrunjel proaspăt
- Fulgi de ardei iute roșu (Acı Pul Kırmızı Biber) de la allspiceworld
Pentru marinadă:
- 100 ml oțet de mere 5%
- 100 ml ulei vegetal rafinat
- 80 g zahăr
- 2 linguri de sare
- Condiment «Ierburi Italiene» de la ASW
Metoda de preparare
Ardeii grași, usturoiul, ardeii iute și pătrunjelul se macină сu blenderul.
Se adaugă oțet, ulei vegetal, fulgi de ardei iute, zahăr, sare, condiment și se amestică încet cu lingura, ca uleiul vegetal să nu se bată și să nu se albească.
Roșiile se taie în jumătate, cele mari se taie în patru.
Într-un borcan de trei litri se așează un strat de roșii, urmat de un strat de dressing, se continuă până borcanul se umple. Borcanul se închide ermetic cu capac și se întoarce cu capacul în jos.
Se pune la frigider și se lasă pe 24 de ore. Astfel roșiile se pătrund mai bine cu marinada.
Roșiile se păstrază la frigider aproximativ o săptămână.