Rețete
Placinta cu dovleac
15 min
simplu
3-4 persoane
Ingrediente
- Lapte acru sau zer - 500 ml
- zahăr - 2 linguri
- Condimente MANTRA "Pentru plăcintă cu dovleac" - 1 lingură
- Ulei vegetal - 2 linguri
- Sare - 1 linguriță
- Sifon cu oțet - 1 linguriță
- Făină - 400 g
- Dovleac - 500 g
Metoda de preparare
- Se amestecă laptele acru cu zahărul, sarea și uleiul vegetal, se adaugă sifon stins cu oțet.
- Adaugam faina treptat pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
- Împărțiți aluatul în 12 părți.
- Rulați fiecare pâine într-o prăjitură subțire. Deasupra cu dovleac ras amestecat cu condiment MANTRA „Pentru Plăcintă cu Dovleac”. Adăugați zahăr după gust.
- Apoi luați marginile din părțile opuse și prindeți în centru.
- După ce am luat marginile rămase și ciupiți în centru.
- Acum trageți de colțuri și prindeți-le într-un cerc într-o direcție.
- După ce se formează placinta noastră de dovleac, trimiteți-o într-o tigaie preîncălzită unsă cu ulei vegetal. Prăjiți prima parte pe care sunt ciupiții.
- După ce s-a rumenit placinta noastră de dovleac, întoarceți-o pe cealaltă parte și închideți tigaia cu un capac. Mai așteptați câteva minute.
- Pofta mare!