Rețete
Orez cu unt si usturoi
20 min
mediu
3-4 persoane
Condimente
Ingrediente
- 2 linguri usturoi teiat de la ASW
- 2 - 3 linguri ulei vegetal sau canola, semințe de struguri sau alt ulei cu aromă neutră
- 2,5 lingurițe usturoi tocat
- 4 linguri de unt sărat sau nesărat, împărțit
- 1,5 căni de orez alb mediu sau lung
- 2,5 căni bulion de pui
- ¼ - ½ ceașcă de scallions feliate mărunt
- Sare
- Piper alb de la ASW
Metoda de preparare
- Încălziți o cratiță mare la foc mediu și adăugați 2 linguri de unt.
- Dupa ce untul va fi topit, adăugați usturoiul. Gatiti timp de 1-2 minute sau pana cand usturoiul incepe sa devina auriu si untul sa fie bine infuzat cu aroma de usturoi.
- Adăugați orez, amestecați pentru a acoperi orez cu untul de usturoi.
- Adăugați bullion și acoperiti tigaia. Aduceți-l la fierbere, apoi imediat reduceti focul la mediu-mic.Gatiti timp de 12 - 15 minute sau pana sau pana cand orezul a absorbit tot lichidul. Înclinați cratița pentru testare.
- Scoateți din aragaz si lăsați capacul închis încă 10 minute.
- Presărați cu ceapă proaspătă, usturoi crocant, sare și piper înainte de servire.
Poftă bună!