Rețete
Orez cu fructe de mare si legume
40 min
simplu
3-4 persoane
![](https://asw.md//storage/recete/-orez-1200-900.jpg)
Ingrediente
- Orez - 300 g
- Fructe de mare - 600 g
- Condimente "Pentru fructe de mare" din MANTRA - 2 linguri
- Ceapa - 2
- Morcov - 1
- Ardei dulce - 1
- Porumb conservat - 5 linguri
- Ulei de floarea soarelui - 60 ml
- Sarat la gust
Metoda de preparare
- Turnați apă într-o cratiță, aduceți-o la fiert, asezonați cu sare și turnați orezul. Fierbeți orezul până când este gata (aproximativ 15 minute după ce a fiert din nou apa).
- Arunca orezul fiert pe o strecuratoare si lasa apa sa se scurga. Transferați orezul fiert într-un castron.
- Tăiați ardeii dulci în felii. Tăiați ceapa în cuburi mici. Tăiați morcovii în paie. Tăiați usturoiul.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul de floarea soarelui. Prăjiți ceapa și usturoiul în acest ulei pentru câteva minute.
- Adăugați morcovii și prăjiți încă câteva minute.
- Scurgeți lichidul din conserva de porumb și transferați boabele împreună cu ardeii în tigaia cu ceapa cu usturoi și morcovi.
- Continuați să soțiți legumele până când ardeii sunt moi.
- Apoi adăugați fructele de mare la legume. Adaugati condimentele pentru fructe de mare MANTRA, sare dupa gust si caliti 5-7 minute la foc mediu, amestecand pana cand fructele de mare sunt fierte.
- Transferați orezul fiert într-o tigaie.
- Amestecați astfel încât toate ingredientele să fie distribuite uniform între ele.
- Serviți fierbinte
- Poftă bună!