Rețete
Carne de porc «De Sărbătoare»
50 min
mediu
4 persoane
Condimente
Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc
- 2 cepe
- Condiment “Sare de Budjac” от AllSpiceWorld;
- 2 linguri de gem de merișoare (sau de vișină)
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de suc de lămâie
- Muguri de cuișoare
Metoda de preparare
Cotletul de porc se spală, se freacă cu condiment “Sare de Budjac” și se acoperă cu ceapă tocată.
Pentru prepararea sosului:
Se amestecă gem, miere și suc de lămâie.
Carnea se crestează la distanțe egale în romburi, adâncime cca. 3-4 mm, după ce se pune într-un vas pentru cuptor și se unge cu sosul pregătit în prealabil.
Muguri de cuișoare se înfing în crestături.
Se coace la cuptor 45-55 de minute la 180 de grade.