Rețete

Carne de porc «De Sărbătoare»

50 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc 
  • 2 cepe
  • Condiment  “Sare de Budjac” от AllSpiceWorld;
  • 2 linguri de gem de merișoare (sau de vișină)
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • Muguri de cuișoare

Metoda de preparare

Cotletul de porc se spală, se freacă cu condiment “Sare de Budjac” și se acoperă cu ceapă tocată. 

Pentru prepararea sosului:

Se amestecă gem, miere și suc de lămâie. 

Carnea se crestează la distanțe egale în romburi, adâncime cca. 3-4 mm, după ce se pune într-un vas pentru cuptor și se unge cu sosul pregătit în prealabil. 

Muguri de cuișoare se înfing în crestături. 

Se coace la cuptor 45-55 de minute la 180 de grade. 

Condimente din toată lumea