Rețete
Carne de porc cu cașcaval
40 min
mediu
4 persoane
Condimente
Ingrediente
- 1 kg carne de porc (cotlet sau pulpă de porc) sau carne de vițel (gât sau omoplat)
- 4 ouă
- 200 g cașcaval
- Unt
- Condiment “Pentru frigărui” (carne de porc) sau “Pentru vițel” (carne de vițel) de la AllSpiceWorld,
- Pesmeți măcinați și făină pentru «invelire»
Metoda de preparare
Carnea se spală, se taie peste fibre, se bate bine pe ambele părți, se presară cu sare, condiment “Pentru frigărui” sau “Pentru vițel” și se lasă pe 1 oră pentru marinare.
Sfat: dacă bateți carnea introducând-o într-o pungă de plastic sau o acoperiți cu o folie de plastic, atunci carnea nu se rupe și poate fi foarte subțire
Cașcavalul se taie cubulețe.
Într-o oală se bat ouăle cu furculița, se adaugă sarea și peper.
Într-o farfurie se pune făina, în alta - pesmeți.
În mijlocul bătutei se pun niște cubulețe de cașcaval și un cubuleț de unt.
Se rulează bine, astfel încât umplutura să fie închisă din toate părțile fileului.
Apoi fiecare rol se înmoaie mai întâi în ou, apoi în făină, iară-și în ouă și apoi în pesmeți.
Se prăjeste intr-o tigaie incinsa cu ulei, pe ambele părti.
Se servește cu sos «Rosso» (rețeta găsiți în "Rețete")