Rețete
Pakoras de legume în stil indian
15 min
simplu
2-3 persoane

Ingrediente
- Făină - 250 g
- Praf de copt - 10 g
- Apa - 220 ml
- Ardei iute măcinat din Santa Verde - 0,5 linguriță
- Suc de lamaie - 20 ml
- Condimente "Garam masala" din MANTRA - 1 linguriță
- Cartofi - 300 g
- Ceapa - 220 g
- Spanac - 100 g
- Ulei vegetal - 400 ml
- Sarat la gust
Metoda de preparare
- Se spală cartofii, se fierb în uniformă până sunt gata. Apoi decojiți-l și zdrobiți-l într-o stare asemănătoare unui piure fără a adăuga apă sau lapte.
- Se spală ceapa și se taie cubulețe mici.
- Se toacă mărunt spanacul.
- Cerneți făina într-un bol, adăugați praful de copt și amestecați bine ingredientele uscate. Apoi, puneți condimente - ardei iute măcinat de la Santa Verde, condimentând „Garam masala” de la MANTRA și sare. Din nou, amestecați bine condimentele și făina.
- În mijlocul făinii se face o adâncitură și se toarnă apă. Adăugați suc de lămâie. Se amestecă ușor făina cu lichidul, frământând aluatul. Ar trebui să fie de consistență lichidă.
- Adăugați cartofii tăiați mărunt, ceapa și spanacul în bolul cu aluat. Amesteca bine.
- Într-o tigaie adâncă (sau o tigaie cu fundul gros), turnați suficient ulei vegetal pentru prăjire adâncă. Pune tigaia pe foc si incinge uleiul la foc mediu.
- Cu o lingură, culegeți amestecul de aluat cu legume și scufundați ușor într-un ulei fierbinte. Prăjiți pakoras aproximativ 5 minute până când sunt acoperiți cu o crustă aurie. Puneți pakorurile prăjite pe un prosop de hârtie sau un șervețel pentru a absorbi uleiul suplimentar. Pune-le pe o farfurie si serveste-le pe masa cu putin sos.
- Poftă bună!