Rețete
Dorada cu legume
40 min
mediu
2-3 persoane
Condimente
Ingrediente
- 1 peste Dorada (greutate 300-400 gr);
- 20 g usturoi;
- 3g frunze de busuioc proaspăt;
- 20 g morcovi;
- 20 g tulpină de țelină;
- 15 g ceapa rosie;
- 20 g piper bulgaresc;
- 15 g unt;
- 30 ml vin alb;
- Ulei de masline;
- 1 linguriță de condimente ASW "Ierburi Provensale"
- Sarat la gust
Metoda de preparare
- Coacem capul de usturoi nedecojit la cuptor la 180 de grade timp de 15
minute. Răciți-l.
- Spălați și curățați peștele. Faceți incizii verticale pe pește și puneți
cățeii de usturoi copți decojiți. Puneți frunze de busuioc în abdomen.
- Pe o tigaie uscată puneți o foaie de hârtie de copt, sarați pentru a nu
se lipi peștele, tornați puțin ulei de măsline. Puneți peștele, sarați
deasupra.
- Telina, morcovi, ardei gras taiați cu cubulete, ceapa cu rondele.
- Întindeți legume deasupra. Puneți legumele si rondele de ceapă, apoi un
bloc de unt și stropiți cu condimente ASW „Ierburi Provensale”. Încă puțin sarați
și turnați vin.
- Trimiteți tigaia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18
minute. În timpul procesului de gătire, peștele trebuie udați de mai multe ori
cu sucul eliberat.
- Transferați peștele pe o farfurie și turnați din nou sucul rămas în tigaie. Puteți stropi peștele fiert cu sumac.
Poftă bună!