Rețete
Ciuperci champignion marinate
30 min
simplu
2-3 persoane
Condimente
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignion
- 4 linguri de oțet din vin alb
- 5 linguri de ulei
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură de condiment ASW «Pentru scumbrie»
- Sare, zahar după gust (în porție 2:1)
Metoda de preparare
Ciupercile
se spală, se taie în două-patru, în dependență de mărime, dacă sânt mici,le
puteți lăsa netăiate.
Usturoiul
se curăță de coajă, se spală și se presează cu presa de usturoi. Într-un vas
sau cratița se pun ciupercile, uleiul, oțetul, sarea, zahărul și condimentul
ASW «Pentru scumbrie», se amestică, se acoperă cu un căpac și se aduce la
fierbere la foc mediu. După ce a dat în clocot, focul se reduce, și se fierbe încă
5-8 minute. Apoi se adaugă usturoiul pisat, se acoperă cu capacul și se mai
fierbe 2-3 minute.
Ciupercile
gătite se răcoresc,apoi se dau la frigider. Se servesc ca aperitiv/sau se pun în
borcan, se acoperă cu marinada și se păstrează la frigider.