Rețete

Chanahi

120 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 0,5 kg carne de miel
  • 2 ardei grași
  • 2 vinete 
  • 2-3 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 50 g unt
  • Verdeață 
  • 5-6 linguri de ulei vegetal
  • Sare
  • 1 lingură condiment “Pentru miel” de la AllSpiceWorld 
  • Condiment «4 piperi»  - pentru servire
  • Oregano
  • 3-4 roșii 

Metoda de preparare

Vinetele se taie cubulețe mari, se presară cu sare și se amestecă. Se spală peste 15 minute, pentru a înlătura gustul amar.

Ceapa se taie solzi. 

Ardeii grași se curăță de semințe și se taie cubulețe. 

Cartofii se taie felii mari. 

Carnea se taie cubulețe medii, se presară cu sare și se amestecă cu 1 lingură de condiment “Pentru miel” de la ASW. 

Într-o tigaie se încinge uleiul. Ceapa, ardeii grași, cartofii, vinetele și carnea, fiecare ingredient se călețte separat, unul după altul. 

Într-un ghiveci de dimensiuni medii (se poate de luat 4 chivece mici) se așează în straturi:

  1. carnea 
  2. ceapa
  3. vinetele
  4. cartofii (deasupra se pune o bucată mică de unt)
  5. ardeii grași
  6. roșiile tăiate în felii.

Fiecare strat de legume se presară cu oregano și puțină sare. 

Chanahi se dă la cuptor pentru 1,5 de oră la 180 de grade. 

Se servește presărat cu condiment măcinat «4 piperi».

Condimente din toată lumea